کاری کن که اسمت با جسمت نره زیر خاک...

راهنمای جامع و کاربردی مراحل ثبت برند در 9 گام

مراحل ثبت برند

تهیه شده با ❤ توسط تیم تحریریه پوشه

فهرست مقاله

()

ثبت برند اولین قدم برای تمایز و شناخته شدن در بازار

همونطور که میدونید بازار برندها امروزه در کل دنیا و حتی ایران بسیار داغه و وقتی صحبت از ثبت برند میشه، برای هممون سوال پیش میاد که اصلا ثبت برند یعنی چی؟ به چه دردی میخوره ؟ چطور برندها این قدر موفق هستن؟ و برای ثبت برند چه مراحلی رو باید طی کنیم وهرکدوم از مراحل چقدر طول میکشن تا هم خیالمون بابت کاری که قراره انجام بشه راحت باشه و هم بتونیم زمان تخمینی برای اتمام کار داشته باشیم.

آشنایی با مراحل ثبت برند به ما کمک میکنه که بتونیم از فرآیندهایی که برای ثبت یک برند باید انجام بشه آگاه بشیم تا بتونیم کارهای مربوط به ثبت برند خودمون رو بهتر پیگیری کنیم و در نهایت برند  دلخواه ما خیلی سریع و راحت ثبت بشه.

در این مقاله از وبسایت پوشه، ما میخواهیم فرآیند ثبت برند رو توضیح بدیم و بگیم که برای این کار باید چه مراحلی رو طی کنید تا بتونین یک برند تجاری رو برای خودتون ثبت کنین و هر مرحله از این کار رو به صورت مختصر توضیح میدیم تا آشنایی بیشتری با اون مرحله داشته باشین.

اگه به دنبال این هستین که برند تجاری خودتون رو ثبت کنین و بتونین در حوزه کاری خودتون ، متمایز و شناخته شده باشین از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین.

ثبت برند یعنی چی و به چه دردی میخوره؟

قبل از اینکه بخوایم در مورد مراحل ثبت برند صحبت کنیم، شاید اصلا این سوال براتون پیش بیاد که ثبت برند به چه دردی میخوره و چرا باید برند خودمون رو ثبت کنیم ؟

باید بدونین که ثبت برند یعنی شما نام و برند کسب و کار خودتون رو به مالکیت خودتون در میارین و دیگه کسی نمیتونه از اون نام استفاده کنه و این یعنی کارهایی مثل بازاریابی و برندینگ براتون به راحتی اتفاق می افته و میتونین هرچقدر که میخواین روی کسب و کارتون سرمایه گذاری کنین. بنابراین ثبت علامت تجاری تنها داشتن یک نام یا یک علامت نیست بلکه معیاری برای شناسوندن شما در بازارهای ملی و جهانی هست.

 

  • اگه میخواین کسب و کاری راه بندازین ،اولین اقدام برای شروع فعالیتتون، چه تجاری باشه، چه تولیدی و چه خدماتی؛ انتخاب و ثبت علامت تجاری هست . نام تجاری، خدمات یا محصولات شما رو از رقبا متمایز میکنه ، تمایزی که به هنگام دیدن یا شنیدن نام اون علامت تجاری میتونه یاد آور خصوصیات و ویژگی های مخصوص محصول یا خدمات شما باشه.
  • همینطور اگه با یک نام تجاری دارین فعالیت می کنین و هنوز اون رو به نام خودتون ثبت نکردید ابتدا باید از اون نام استعلام بگیرین که ثبت شده یا نه؟ و اگه نه فورا برای ثبت برندتون اقدام کنید تا به اعتبارتون خدشه ای وارد نشه و بعد از سالها زحمت و پشتکار برای نام و تمایز شما مدعی پیدا نشه.

 

بذارین یه مثال براتون بزنم تا بهتر این موضوع رو متوجه بشین. یکی از دوستان ما در شیراز یک رستوران خیلی معروف داشت که چندین سال قدمت داشته و تموم شیرازی ها و غیر شیرازی ها از غذاهای با کیفیت این رستوران استفاده کردن.اما متاسفانه اشتباهی که این دوست ما انجام داد، این بود که برند خودش رو ثبت نکرد و شخص دیگه ای در تهران این برند رو ثبت کرده بود و رستوران های زنجیره ای رو در تهران و شهرهای کناری اون راه اندازی کرد.

حالا شاید بگین خب چه اتفاقی می افته؟ جای ناراحت کنندش اینجاست که تابلوی این رستوران قدیمی توی شیراز رو پایین آوردن و گفتن که دیگه اجازه نداره از اون اسم استفاده کنه، چون توسط شخص دیگه ای ثبت شده و حالا اون رستوران اسمش رو عوض کرده واین موضوع توی فروشش تاثیر منفی گذاشته.

با ثبت مالکیت معنوی برند چنانچه افراد سودجو مرتکب چنین عملی بشن شما به عنوان مالک نام و برند میتونید بر اساس گواهی ثبت برند اقدام به شکایت کنید.این داستان رو تعریف کردم که متوجه بشین ثبت برند چقدر اهمیت داره و انجام ندادن اون چه تاثیرات منفی رو میتونه توی کسب و کار شما داشته باشه. حالا بریم که باهم مراحل ثبت برند رو بررسی کنیم و با اونها آشنا بشین.

 

مراحل ثبت برند در ۹ گام

در ادامه با هم مراحل ثبت برند رو به صورت کامل بررسی می کنیم و هرکدوم از این مراحل رو به صورت مختصر توضیح میدیم تا بتونین با اونها آشنا بشین.

مراحل ثبت برند در 9 گام

گام اول:  انتخاب نام تجاری و استعلام

اولین مرحله ای که توی ثبت برند وجود داره، اینه که شما نام تجاری یا همون نام برند خودتون رو انتخاب کنین. نامی که انتخاب می کنین باید یه سری ویژگی داشته باشه که شامل موارد زیر هستن:

 

  • عین برندهای ثبت شده قبلی نباشه و قبلا ثبت نشده باشه
  • از لحاظ آوایی ، کتابت و نوشتارمشابه برندهای ثبت شده قبلی نباشه
  • از اسامی عام نباشه چون امکان ثبتش وجود نداره
  • از نام های خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران نباشه
  • محدودیتی برای ثبت اون نام وجود نداشته باشه

 

در این مرحله که مرحله چالش برانگیزی هم هست، شما باید نام های تجاری موردنظر خودتون رو اعلام کنین و ما براتون استعلام میگیریم که ببینیم اون نام قبلا ثبت شده یا نه؟ وشرایط لازم رو داره؟ در صورت انتخاب نامی که شرایط گفته شده رو داشته باشه، میتونیم به سراغ مرحله بعدی از مراحل ثبت برند بریم.

البته شمایی که از خدمات پوشه میخوای استفاده کنی اصلا نگران نباش!

چونکه ما در پوشه با مشاوره ویژه نامینولوژی که به شما در زمینه ثبت برند ارائه میدیم؛ راهکارهای خاص و حرفه ای برگرفته از سالها تجربه در زمینه ثبت برند داریم و با استفاده از این ترفندها همون برندی که قابل ثبت نیست و قبلا رد شده رو براتون ثبت میکنیم  و یا اینکه نامی خاص و جدید براتون طراحی میکنیم که خیلی راحت ثبت بشه و نمونش هیچ جای دیگه نباشه.

 

گام دوم:  تکمیل مدارک کارتابل

وقتی مرحله قبلی به درستی انجام شد و برای ثبت برند اقدام کردین، حالا نوبت به این میرسه که مدارک خودتون رو تکمیل کنین و یک کارتابل تشکیل بدین تا برند مورد نظر براتون به ثبت برسه. مدارک موردنیاز این کار شامل موارد زیر هستن:

 

  • مجوز فعالیت در حوزه مورد نظر مثل جواز کسب ، پروانه بهره برداری و…
  • مدارک شناسایی صاحب برند
  • ثبت نام سامانه ثنا
  • گواهی تایید امضاء

 

این مدارک باید در کارتابل ثبت برند شما قرار داشته باشن تا بتونین درخواست خودتون رو ثبت کنین و این مرحله رو رد کنین و به مرحله بعدی برید.

 

گام سوم:  اظهارنامه ثبت برند

در مرحله بعدی از مراحل ثبت برند، نیازه که شما یک اظهارنامه داشته باشین و درخواست بدین که ثبت برند موردنظر برای شما انجام بشه. اظهارنامه معمولا فرمت مشخصی داره و به صورت آنلاین هم انجام میشه و به همین خاطر نیازی نیست که نگران پست و ارسال و… باشین.

البته تکمیل اظهارنامه فوت و فن و قلق های خاص خودشو داره که رعایت نکردن کوچکترین نکته میتونه مراحل ثبت یک برند رو ماه ها طولانی تر کنه.

 

 

گام چهارم:  استعلام مجوز از ارگان مربوطه

بعد از تکمیل اظهارنامه و بارگذاری مدارک مربوطه به ثبت برند ، مجوزی که اثبات فعالیت ماست باید از ارگان مربوطه استعلام گرفته بشه که این کار بصورت الکترونیک صورت میگیره و نهایتا ۴۸ ساعت زمان میبره.

 

گام پنجم:  مراجعه به دفترخانه

در این مرحله باید اصل مدارک بارگذاری شده به صورت حضوری به دفترخانه اسناد رسمی برده بشه تا اصل بودن مدارک توسط دفترخانه تایید بشه.

 

گام ششم:  بررسی برند توسط کارشناسان

وقتی مراحل قبلی به درستی انجام شده باشه تازه مراحل اصلی ثبت برند به جریان میفته و گروه کارشناسان  که شامل کارشناس طبقه بندی، کارشناس پرونده ، کارشناس مسئول و رییس اداره هستند به ترتیب در ۴ مرحله برند ما رو بررسی میکنن و در صورت نداشتن نقص در هر مرحله به کارشناس بعدی ارجاع داده میشه.

میشه گفت این قسمت سختترین، نفس گیرترین و طولانی ترین  مرحله ثبت برند هست که معمولا نیاز به مذاکره با کارشناسان بر طبق قوانین و اسناد و مدارک هست  و  اگه از قبل همه مراحل به درستی و حرفه ای انجام شده باشه میتونه خیلی راحت تر پیش بره.

 

مراحل ثبت برند

 

گام هفتم:  آگهی تقاضا در روزنامه رسمی

در هفتمین مرحله از ثبت برند، اگه کارشناسهای مربوطه در مرحله قبلی تایید لازم رو داده باشن ؛برای اینکه بتونین برند موردنظر خودتون رو ثبت کنین، نیازه که یک آگهی تقاضای ثبت برند در روزنامه رسمی ثبت کنین که این کار هزینه خاص خودش رو داره و باید پرداخت بشه.

این آگهی نیازه که یک ماه بمونه تا اگر افرادی هستن که ادعایی در مورد اون نام تجاری دارن، بتونن به اداره مالکیت معنوی مراجعه کنن و ادعای خودشون رو بگن. اگر هم شخصی پیدا نشد، پس از یک ماه اداره مالکیت دستور ثبت برند شما رو صادر میکنه.

 

گام هشتم:  ثبت توسط اداره مالکیت معنوی

در هشتمین مرحله از مراحل ثبت برند، شما با توجه به آگهی تقاضا در روزنامه رسمی  وگذشتن زمان ۳۰ روزه به اداره مالکیت معنوی در خواست میدین که ثبت برند براتون انجام بشه و هزینه ثبت رو هم پرداخت میکنین که البته این کارها توسط کارشناسان پوشه براتون انجام میشه.

بعدش اداره مالکیت معنوی با توجه به مدارک و مستنداتی که ارائه کردین، برند موردنظر رو برای شما ثبت میکنه تا بتونین صاحب برندی بشین که همیشه دوستش داشتین و آرزوتون بوده.

 

گام نهم:  آگهی ثبت در روزنامه رسمی

آخرین مورد از مراحل ثبت برند، اینه که آگهی ثبت برند شما در روزنامه رسمی منتشر میشه تا به افراد دیگه اعلام بشه که این برند به نام شما ثبت شده و عموم مردم از این موضوع مطلع بشن.

این مرحله هم هزینه ای برای ثبت آگهی در روزنامه رسمی داره که این هزینه باید پرداخت بشه و براساس میزان آگهی میتونه کم و زیاد بشه. در نهایت بعد از این مرحله ثبت برند شما به صورت رسمی انجام شده و میتونین از نام تجاری خودتون هرکجا که میخواین استفاده کنین.

 

نحوه ثبت برند در ایران

 

سخن پایانی

در این مقاله، به شما گفتیم که مراحل ثبت برند شامل چه چیزهایی هستن و هرکدوم از مراحل رو به صورت مختصر توضیح دادیم تا بتونین با اونها آشنا بشین. در اوایل این مقاله هم داستان یکی از دوستان رو برای شما تعریف کردیم که به خاطر ثبت نکردن برند خودش، مجبور شد اسم رستوران باسابقه خودش رو عوض کنه و این موضوع تاثیر بدی توی کسب و کارش گذاشت.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کنه که بتونین از اهمیت ثبت برند باخبر بشین و مراحل این کار رو بدونین تا متوجه بشین و بتونین به راحتی کار ثبت برند خودتون رو انجام بدین یا ثبت برندتون رو به یک موسسه ثبتی مطمئن بسپارین.

اگه هنوز برای ثبت برند مطمئن نیستین و نمیدونین که این کار براتون مناسبه یا نه، میتونین از مشاوره رایگان ۳۰ دقیقه ای پوشه استفاده کنین تا کارشناسان ما راهنماییتون کنن و بگن که ثبت برند به درد کسب و کار شما میخوره یا نه.

از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودین ازتون متشکریم.

میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا:

خدمات پیشنهادی پوشه

این مقالات رو هم بخونید!

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید