کاری کن که اسمت با جسمت نره زیر خاک...

بررسی جامع و کاربردی مزایا و معایب ثبت شرکت

مزایا و معایب ثبت شرکت

تهیه شده با ❤ توسط تیم تحریریه پوشه

فهرست مقاله

()

“چالش‌ها و فرصت‌هایی که شاید تا حالا نمیدونستید!”

اگه کسب و کاری دارین و میخواین اون رو رشد و توسعه بدین ؛ یا اینکه میخوای کسب و کار جدیدی رو شروع کنید و یا به دنبال شریک  در کارتون هستید قطعا اولین چیزی که به ذهنتون میرسه، اینه که شرکت خودتون رو ثبت کنین تا بتونین با خیال راحت این مسیر رو طی کنین.

اما اگه این موضوع با افراد مختلف مطرح بشه قطعا متوجه میشین که نظرات متفاوته ،خیلی از افراد با این کار موافق هستن و خیلی های دیگه هم مخالف .حالا سوال اینجاست که :

 

  • بالاخره ثبت شرکت کنیم یا نه؟
  • آیا ثبت شرکت میتونه توی روند کسب و کار ما تاثیری داشته باشه یا کار بی فایده ای هست؟
  • آیا ثبت شرکت دردسر داره یا میتونیم به راحتی این کارو انجام بدیم و از مزیت هاش استفاده کنیم؟

 

اینا سوالاتی هستن که قطعا ذهن شما رو درگیر کردن و ما میخوایم توی این مقاله به اونا جواب بدیم تا بتونین راحت تر تصمیم بگیرین که ثبت شرکت براتون خوبه یا نه. توی این مقاله در مورد مزایا ومعایب ثبت شرکت صحبت میکنیم و در نهایت میتونین ببینین که برای شما مزایاش اونقدر می ارزه که بخواین معایبش رو نادیده بگیرین یا نه.

اگه به دنبال این هستین که در مورد مزایا و معایب ثبت شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنین تا راحت تر بتونین تصمیم بگیرین که ثبت شرکت برای شما انتخاب خوبی هست یا نه، از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این مقاله ما رو همراهی کنین.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت چیه؟

اول از همه باید این موضوع رو بهتون بگیم که هرکاری مزایا و معایب خودش رو داره، پس هم ثبت شرکت مزایا و معایبی داره و هم ثبت نکردن شرکت.

هدف اصلی ثبت شرکت در واقع ، ایجاد یک بستر حقوقی برای کسب و کارشماست و با ثبت شرکت، شما در حال ورود به دنیای فرصت‌ها واعتبار بیشتر، مسئولیت‌ها و مالیات هستید. به این ترتیب، مزایا و معایب ثبت شرکت به طور مستقیم به موفقیت و استقلالی که در کسب و کارتون کسب میکنید مرتبط میشه.

 

مزایای ثبت شرکت

در ادامه  باهم چند مورد از مزیت های مهم ثبت شرکت رو بررسی میکنیم که میتونین با ثبت شرکت از اونها بهره مند بشین.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۱- حل راحت تر مشکلات:

اگر کسب و کار شما شرکایی داره و یا اگر در هر مرحله ای با مشتریان یا افراد دیگه به مشکل بخورین، شرکت به راحتی میتونه این مشکلات رو حل کنه. در اساسنامه یک شرکت ثبت شده، قوانین شرکت نوشته شده و سهم هرکسی از سهام ، میزان سود و زیان ، میزان مسئولیت در برابر بدهی ها و… مشخصه؛ به همین خاطر شما میتونین توی مشکلات به اساسنامه مراجعه کنین و به راحتی اونها رو رفع کنین.

این موضوع باعث میشه که شرکا هم راحت تر بتونن مسائل بین خودشون رو حل کنن ، حق و حقوق کاملا مشخص و مکتوبه و پایمال نمیشه ؛همچنین همه افراد شرکت بصورت رسمی تحت حمایت و حفاظت قانون تجارت هستن.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۲- جذب اعتماد واعتبار بیشتر:

یکی دیگه از موضوعاتی که توی ثبت شرکت وجود داره، اینه که شما یک شخصیت حقوقی برای خودتون و کسب و کارتون ایجاد میکنین و این امکان به شما داده میشه که به صورت رسمی و قانونی در بازار فعالیت کنید ؛همین موضوع باعث میشه اعتماد مردم و مشتریان به شما خیلی بیشتر بشه و در بازار اعتبار پیدا کنید.

مثلا خیلی اوقات کسانی که برای ثبت شرکت به ما مراجعه میکنن، میگن خیلی از مشتری ها ازشون میپرسن شرکت هستن یا نه و وقتی که میگن هنوز شرکت ثبت نکردن، چون شناخته شده نیستن مشتری از خرید خودش منصرف میشه و نمیتونه بهشون اعتماد کنه.

اگه شرکتتون رو ثبت کنید در واقع اعتماد، اعتبار و قدرت بیشتری در بازار دارید . همینطورمیتونین مشتریها، تامین کننده ها  و همکارانتون رو راحت تر و با اطمینان بیشتر به سمت خودتون جذب کنین.

 

۳- مسئولیت محدود:

یکی از مزایای اصلی ثبت شرکت مسئولیت محدود هست. به این معنی که شما به عنوان صاحب شرکت، مسئولیت‌های مالی شرکت را تنها تا حد سرمایه شرکت خودتون بر عهده دارید.

به عنوان مثال اگه آورده شما در شرکت صد میلیون تومن باشه مسئولیت شما در برابر بدهی های شرکت فقط تا سقف همون آورده شماست و اگر شرکت ده ها میلیارد هم بدهکار بشه بر طبق قانون هیچکس حق دخل و تصرف در اموال شخصی شما مثل خونه، ماشین و … رو نداره.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۴- جذب سرمایه گذار:

خیلی از افراد برای کسب و کار خودشون به دنبال این هستن که جذب سرمایه کنن تا بتونن هزینه های موردنیاز خودشون رو تامین و استارت کار رو بزنن و یا کسب و کارشون رو توسعه وگسترش بدن. جالبه بدونید که شرکت‌های ثبت شده به راحتی می‌تونن  با ارائه صورت‌های مالی رسمی و سابقه کسب و کار معتبر سرمایه‌گذار جذب کنند.

شما هم میتونید برای توسعه و رشد کسب و کارتون، با ثبت شرکت و جذب سرمایه گذار از منابع مالی بیشتری بهره ‌برداری و استفاده کنین.

 

۵- شرکت در مناقصه ، مزایده و همکاری با مجموعه های بزرگ و دولتی:

یکی دیگه از مزیت های مهمی که اصلا خیلی از افراد و مجموعه های پیشرو و هوشمند برای این موضوع اقدام به ثبت شرکت میکنن، اینه که بتونن توی مناقصه و مزایده شرکت کنن. مناقصه و مزایده معمولا دولتی انجام میشن و برای اینکه بتونین توی اونا شرکت کنین و یا با مجموعه های بزرگ و ارگانهای دولتی همکاری داشته باشید ، نیاز به این هست که شرکت ثبت کرده باشین.

معمولا دراین مناقصه ها ، مزایده ها و همکاری ها شما میتونین پروژه های خیلی بزرگ و پولسازی رو دریافت کنین و اگه شرکت ثبت نکرده باشین، قطعا این فرصت ها رو از دست میدین.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۶- امکان فعالیت در عرصه بین المللی:

توی وضعیت فعلی با این تورم و گرونی  همه ما به دنبال این هستیم که بتونیم با راهکاری مثل صادرات و واردات درآمد دلاری کسب کنیم و از این راه کسب و کار خودمون رو رشد بدیم. نکته ای که وجود داره اینه که شما برای فعالیت در عرصه بین المللی به صورت قانونی، نیاز به اعتبار و استعلام رسمی از کسب و کارتون  دارین و در غیر این صورت نمیتونین فعالیت تجاری انجام بدین.

ثبت شرکت در ایران باعث مشروعیت شما در بازار بین‌المللی میشه. می‌تونید با اطمینان بیشتر در معاملات بین‌المللی شرکت کنید و به عنوان یک شرکت معتبر با اعتماد به نفس بیشتری در مقابل مشتریان و همکاران خارجی خودتون ظاهربشید.

 

۷- استفاده از تسهیلات و مزایای بانکی:

با ثبت شرکت شما می‌تونید به منابع مالی وامکانات تجاری متعدد، از جمله امکانات بانکی، اعتباری، وام‌های تجاری و سایر سرویس‌های مالی که برای رشد و توسعه کسب و کارتون ضروری هست دسترسی پیدا کنید که به شما کمک میکنه بتونین به راحتی هزینه های خودتون رو پوشش بدین و سرمایه موردنیاز رو به دست بیارین.

لازم به ذکره بانکها عموماً برای شرکت‌های ثبت شده، اعتبار بیشتری رو در نظر می‌گیرن و شرایط بهتر و آسونتری رو برای اعطای وام و تسهیلات مالی فراهم می‌کنن.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۸- پروژه های بزرگتر و قیمت مقطوع:

شاید خیلی از افراد به این موضوع رسیده باشن که وقتی شما به صورت شخصی کار میکنین، پروژه هایی که میگیرین کوچیک تر هستن و پول زیادی از اونا دریافت نمیکنین، تازه کلی هم مشتری سر قیمت باهاتون چونه میزنه اما توی حالتی که شرکت باشین، بهتون اعتماد میکنن و میتونین پروژه های بزرگتر و با درآمد بیشتری رو دریافت کنین .مثلا یکی از مشتری های ما دقیقا به همین خاطر ثبت شرکت خودش رو انجام داد.

این مشتری عزیزمون با تیمش کار طراحی سایت و خدمات دیجیتال مارکتینگ انجام میدادن، اما مشکلی که وجود داشت این بود که به صورت شخصی کار میکردن و به همین خاطر مشتری ها هم قانع نمیشدن و اعتماد نمیکردن که بخوان پول زیادی بهشون پرداخت کنن.اما ایشون شرکت خودشون رو ثبت کردن تا بتونن پروژه های بزرگتری رو با اسم شرکت خودشون بگیرن و از این طریق کسب و کارشون رو توسعه دادن و با قیمت عرف بازار و مقطوع ، حتی گاهی بالاتر هم فعالیت میکنن.

 

۹- امکان اخذ و اعطای نمایندگی:

کسب و کارهای زنجیره ای زیادی در ایران و سایر کشورها وجود دارن که از فعالیت خودشون، سودهای بسیار خوبی رو به دست میارن و دارای نمایندگی های مختلفی توی داخل و خارج از ایران هستن.

اگه دنبال این هستی که از برندهای معروف اخذ نمایندگی کنی و یک منبع درآمد کم ریسک و مطمئن داشته باشی اینو بدون که برندهای معروف عموما به شرکتهای ثبت شده و معتبرنمایندگی میدهند .

همچنین اگه بدنبال گسترش کسب و کارت هستی و میخوای تعدادی نمایندگی اعطا کنی بدون که با ثبت شرکتت میتونی مسئولیت ها و چالش های پیش روت رو با ثبت شرکت از جلو راهت برداری .پس در اخذ و اعطای نمایندگی اولین قدم ثبت شرکتتون هست.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۱۰- میراثی برای آینده:

با ثبت شرکت، شما میتونید یک میراث برای آینده به یادگار بزارید. شرکت میتو نهبه عنوان یک دارایی در حال رشد و با ارزش مالی ، قابل انتقال به نسل‌های بعدی شما عمل کنه و امکان ادامه کار و توسعه کسب و کار توسط خانواده شما رو فراهم کنه.

 

۱۱- امکان استخدام نیروهای زبده و کارآمد:

با ثبت شرکت، شما به عنوان یک شرکت معتبر، به منابع انسانی متخصص و مجرب دسترسی دارید. این امر به شما کمک میکنه تا نیروی کاری با مهارت‌های بالا رو جذب کنید و توانایی رشد و توسعه کسب و کارتون رو بهبود بخشید.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۱۲- دسترسی به منابع فنی و تخصصی:

با ثبت شرکت، میتونید به منابع فنی و تخصصی دسترسی پیدا کنید. به عنوان یک شرکت معتبر، شما میتونید با سایر سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی همکاری کنید و از تخصص‌ها و فناوری‌های جدید بهره‌ برداری نمایید.

 

۱۳- شفافیت مالی و حسابداری:

با ثبت شرکت، شما به صورت قانونی ملزم به رعایت استانداردهای حسابداری و گزارش دهی مالی هستید. این باعث میشه که عملکرد مالی شما شفافتر بشه و سازمان‌ها و مشتریان شما میتونن به طور دقیق ترکیبهای مالی و عملکرد شرکت رو ارزیابی کنن.

 

معایب ثبت شرکت

حالا که در مورد مزایای ثبت شرکت صحبت کردیم، بهتره معایب این کار رو هم باهم بررسی کنیم تا بتونین در نهایت با کنار هم قرار دادن این موضوعات، تصمیمی هوشمندانه بگیرین که ثبت شرکت برای شما مناسبه یا نه؟

 

مزایا و معایب ثبت شرکت

 

۱- درگیری با مالیات:

موضوعی که وجود داره اینه که اولا مالیات به تمام افرادی که فعالیت اقتصادی دارن تعلق میگیره ،چه شما شخص حقیقی باشید و فقط یه حساب بانکی یا دستگاه پوز داشته باشید و چه شخص حقوقی (شرکت) باشید، موظف به پرداخت مالیات هستید . حتی کارمندا یا کارگرا هم مالیات میدن و اونی که مالیات نمیده متخلفه و بالاخره یک روز گیر میفته.

دوما، هر فعالیت اقتصادی که انجام میدید مالیات نسبت به درآمد برآورد میشه و اینجور نیست که تا یه شرکت ثبت کنی برات خدا تومن مالیات بیاد و یا بی حساب و کتاب بهت مالیات تعلق بگیره.

مسئله مهمی که هست اینه که کلی بند و تبصره قانونی وجود داره که با استفاده از اون میشه مالیات کمتری پرداخت کرد و یا اصلا مالیات نداد؛ همچنین گاهی اوقات شرکت های ثبت شده بنا به شرایط موجود  شامل تخفیف های مالیاتی خوبی میشن .

 

البته ما در گروه ثبتی پوشه به مشتری های خودمون که کار ثبت شرکت رو براشون انجام میدیم و در طرح تکمیلی شرکت کردن، مشاوره مالیاتی حرفه ای  میدیم تا بتونن به بهترین حالت این مشکل رو برطرف کنن و روش هایی که برای این موضوع وجود داره رو بصورت آموزش ، مشاوره و پشتیبانی در اختیارشون میزاریم که خیالشون از هر لحاظ راحت باشه.

 

۲- فعالیت مطابق قانون کار:

قطعا هر شرکتی که به دنبال رشد و گسترش فعالیتش هست باید افرادی رو استخدام و حقوق و بیمه آنها رو مطابق با قوانین کار پرداخت کنه.اما باید این رو بدونید که:

 

  • نه تنها شرکت ها بلکه افراد حقیقی هم در صورتیکه فردی رواستخدام کنن باید حقوق و مزایای اون رو مطابق با قوانین کار پرداخت کنن وگرنه دچار تخلف شدن.
  • بار فعالیت شرکت بر دوش همین کارکنان هست و هر چه کارمندها متخصص تر باشند، ثابت شده که میزان سودی که برای شرکت دارند حداقل چندین برابر میزان حقوق و مزایای دریافتی اونهاست.
  • تمام هزینه بیمه بر عهده کارفرما و شرکت نیست و قسمتی از اون از حقوق خود کارکنان کسر میشه . بیمه در صورت بروز اتفاق در محل کار،هزینه ها رو بر عهده میگیره.ضمنا در صورت بیمه نکردن ،قانونا جریمه و همه مخارج درمان شخص آسیب دیده بر عهده کارفرماست.

 

با این تفاسیر آیا هنوزهم فکر میکنید این مورد جز معایب ثبت شرکت هست ؟!

 

۳- پیچیدگی مراحل و مستندات:

فرآیند ثبت شرکت نیازمند تهیه و تنظیم مجموعه‌ای از مستندات و صورتجلسات قانونی هست، همچنین ملزم به طی کردن بروکراسی اداری زمان بری هست که نیازمند تخصص، تجربه و صبر و حوصله میباشد .اما نگران نباشید این مرحله رو میتونید با سپردن به مجموعه های ثبتی معتبر و با سابقه مثل پوشه با خیال راحت پشت سر بگذارید.

 

سخن پایانی

در این مقاله باهم مزایا و معایب ثبت شرکت روبه صورت کامل بررسی کردیم تا در نهایت بتونین تصمیم گیری درستی توی این زمینه داشته باشین . قضاوت و تصمیم گیری  با خودتونه که ترجیح میدید در شرایط فعلی باقی بمونید یا اینکه با ثبت شرکت به رشد و توسعه دنیای کسب و کار وارد بشید و فرصت‌های بیشتری رو برای خودتون رقم بزنید و بازار رو به تسخیر در بیارید!

اگر شما هم مزایا یا معایب دیگه ای برای ثبت شرکت توی ذهنتون هست حتما در قسمت نظرات برامون بنویسید و یا اگه سوال و ابهامی در این زمینه براتون باقی مونده ازمون بپرسید ، کارشناسان پوشه خیلی سریع و با خوشرویی پاسخگوی تمامی سوالات ثبتی شما هستن.

میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا:

خدمات پیشنهادی پوشه

این مقالات رو هم بخونید!

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید