کاری کن که اسمت با جسمت نره زیر خاک...

6 نکته طلایی در ثبت شرکت مسئولیت محدود که باید قبل از ثبت حتما بدونید!

تهیه شده با ❤ توسط تیم تحریریه پوشه

فهرست مقاله

()

آیا ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای کسب و کار من مناسب هست؟

اگه به فکر این هستین که کسب و کارتون رو رسمی کنین و تا حالا درگیر کارای ثبت شرکت شده باشین، احتمالا میدونین که شرکتها انواع مختلفی دارن که شما میتونین براساس نیاز و شرایط خودتون ، نوع کسب و کارتون وهمچنین براساس برنامه هایی که برای آینده کسب و کارتون توی ذهن دارین، هرکدوم از انواع شرکت رو ثبت کنین و این رو بدونید که هر نوع شرکت قوانین و اصول خودش رو داره.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود، یکی ازرایج ترین و محبوب ترین  انواع شرکت در ایران هست و به دلیل  شرایط آسونتر و مناسبتری که برای کسب و کارهای کوچیک تا متوسط داره جز شرکتهای پر طرفداره و برای کسب و کارهای کوچیک بهترین نوع شرکت محسوب میشه و به همین خاطر افراد زیادی متقاضی ثبت این نوع از شرکت هستن.

اگه بخواین چنین شرکتی برای خودتون ثبت کنین، احتمالا این سوالات براتون پیش میاد که:

 

  • ثبت شرکت با مسئولیت محدود یعنی چی و چه تفاوتی با بقیه شرکتها داره؟
  • ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای چه کسب و کارهایی مناسب هست؟
  • تعداد اعضا، میزان سهام و مسئولیت اعضا و…درشرکت با مسئولیت محدودیت به چه شکل هست؟
  • آیا ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای کسب و کار من مناسب هست؟

 

اینها سوالاتی هستن که احتمالا ذهن شما رو هم درگیر کردن و به همین خاطر باید جواب مناسبی براشون پیدا کنین تا بتونین با دیدی باز و انتخابی هوشمندانه ثبت شرکت خودتون رو به درستی انجام بدین. توی این مقاله می خوایم به سوالات بالا جواب بدیم و بگیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود چه ویژگی ها ، مزایا و معایبی داره و برای چه کسب و کاهایی مناسبه.

اگه به دنبال ثبت شرکت هستین و نمیدونین چه شرکتی برای شما مناسب تره و یا دوست دارین در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود اطلاعات بیشتری به دست بیارین و بدونید که آیا ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای کسب و کار شما مناسب هست یا نه؟ از شما دعوت می کنیم که حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین .

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود یعنی چی؟

شرکت با مسئولیت محدود نوعی از شرکت هست وهمونطور که از اسمش پیداست توی اون مسئولیت موسسین محدوده. این نوع از شرکت به این صورت هست که شما باید یک مقدار سرمایه اولیه ای رو برای ثبت شرکت خودتون تعیین کنین و اگر زمانی نیاز به پرداخت خسارت ، قرض ، تعهدات یا هر موضوع دیگه ای باشه، شرکت شما تا میزان سرمایه اولیه خودش باید جبران خسارت کنه و بیشتر از این مقدار برای موسسین مسئولیتی ایجاد نمیکنه.

 

در واقع شرکت با مسئولیت محدود، ازرایج ترین شرکت های بازرگانی  و تجاری هست ، بین دو یا چند نفرتشکیل میشه که معمولا شرکا اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان هستن و بدون اینکه سرمایه به سهام تقسیم بشه، هر کدوم از شرکا درست به اندازه سرمایه خودشون، تعهد و وظیفه دارن.

۶ نکته طلایی در ثبت شرکت مسئولیت محدود وجود داره که باید قبل از ثبت، حتما بررسی بشه تا بتونی با دیدی باز انتخابی هوشمندانه برای کسب و کارت داشته باشی.

 

ویژگی‌های شرکتهای مسئولیت محدود

در ادامه بعضی از مهم ترین ویژگی های ثبت شرکت با مسئولیت محدود رو با هم بررسی میکنیم:

 

۱- تعداد اعضای شرکت:

در شرکت های با مسئولیت محدود، تعداد اعضا حداقل باید ۲ نفر باشه ، البته میتونه بیشتر هم باشه . اگه میخواین یک شرکت خصوصی و تک مدیره یا دو نفره برای خودتون ایجاد کنین، میتونین از این نوع شرکت استفاده کنین که بهترین نوع شرکت برای کسب و کارهای کوچیک محسوب میشه.

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

۲- سرمایه شرکت:

در شرکت با مسئولیت محدود شرکا میتونن آورده نقدی و غیرنقدی داشته باشن؛ میزان سرمایه به تعداد قطعه‌های سهام تقسیم نمیشه، این موضوع روهم بدونید که کمترین سرمایه مورد نیاز برای تشکیل و تاسیس هر شرکت با مسئولیت محدود فقط صد هزار تومن هست.

 

۳- نام شرکت با مسئولیت محدود:

از ذکر اسم شرکا در نام شرکت خودداری کنین چون شریکی که اسم آن در نام شرکت قید بشه مسئول پرداخت تمام بدهی ها و انجام تمام تعهدات شرکت هست، همچنین حتما عبارت “با مسئولیت محدود” باید در نام شرکت ذکر بشه؛ در غیر این صورت اون شرکت در مقابل اشخاص ثالث، تضامنی حساب میشه و از مقررات اون تبعیت می‌کنه.

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

۴- نیاز به بازرس و کارشناس رسمی دادگستری:

برای شرکت های مسئولیت محدود حضور بازرس کاملا اختیاریه و ارزش گذاری سرمایه های غیر نقدی هم توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت میگیره و با نگاهی کلی متوجه میشیم که کار با شرکت مسئولیت محدود  نسبت به انواع شرکتهای موجود خیلی آسونتر هست.

 

۵- تعداد هیئت مدیره:

در شرکت های مسئولیت محدود، تعداد اعضای هیئت مدیره حداقل یک نفر هست ، که میتونه از اعضا یا فردی خارج از اعضای شرکت باشه یعنی نیاز نیست حتما شریک باشه و به همین خاطر،ثبت کردن  شرکت مسئولیت محدود خیلی راحت تره.

 

۶- میزان مسئولیت شرکا:

موضوع دیگه ای که وجود داره این هست که هرکدوم از اعضا در مدیریت شرکت با مسئولیت محدود، چه میزانی مسئولیت دارن؟ هر شریک تنها به اندازه آورده خود (سهم الشرکه) در برابر قرض‌ها و تعهدات شرکت مسئولیت داره .

بهتره با یک مثال این موضوع رو براتون توضیح بدم؛مثلا ممکنه شرکت ۴ شریک داشته وهر شریک ۱۰۰ میلیون تومن آورده داشته باشن با این وجود شرکت یک میلیارد تومن بدهی داشته باشه؛ در این حالت خود شرکت باید از نقدیندگی و دارایی های شرکت پاسخگوی بدهی ها باشه و در صورت عدم توانایی، هر یک از شرکا تنها به اندازه ۱۰۰ میلیون آورده مسئول هستن وبیشتر از این مقدار رونمیشه از اموال و دارایی های شخصی اونها مطالبه کرد.

 

۷- شریک و سهم الشرکه:

در شرکت مسئولیت محدود به اعضای شرکت که صاحب سرمایه هستن شریک و به سرمایه اونها سهم الشرکه میگن که نمیتونه  خرید و فروش بشه .

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

۸- میزان سرمایه پرداختی در زمان تاسیس:

با توجه به بخشنامه و دستورالعمل های جدید در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه در حساب در شرف تاسیس شرکت واریز بشه  و گواهی مربوطه به اداره ثبت شرکتها ارائه بشه پس میزان سرمایه نقدی شرکت مسئولیت محدود در حال حاضرنسبت به شرکت سهامی خاص بیشتره.

 

۹- مدت مدیریت:

در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت میتونن برای مدت نامحدود انتخاب بشن و یا مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کرد.

 

۱۰- نقل و انتقال  سهم الشرکه:

در شرکت مسئولیت محدود چون از دسته شرکتهای اشخاص هست سهم الشرکه رو نمیشه منتقل کرد مگر با رضایت صاحبین ¾ سرمایه شرکت که اکثریت شرکا هم باشن ؛همچنین نقل و انتقال سهم الشرکه فقط از طریق سند رسمی صورت میگیره.

 

۱۱- تقسیم سود:

سود در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم میشه ،همچنین در شرکت با مسئولیت محدود شرکا می تونن در اساسنامه ترتیب دیگه ای رو برای تقسیم سود مقرر کنن.

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود برای چه کسب و کارهایی مناسبه؟

شرکت مسئولیت محدود، شرکتی هست که توی اون معمولا کارها راحت تر انجام میشه و میتونیم بگیم که این شرکت حالت خصوصی تری نسبت به انواع دیگه شرکت داره. به همین خاطر معمولا کسب و کارهای کوچیک این نوع شرکت رو انتخاب میکنن. در ادامه میگیم که تحت چه شرایطی این نوع شرکت برای شما مناسب تره.

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

۱- کسب و کارهای  تک نفره یا دو نفره:

بسیاری از افرادی که در ابتدای کار هستن وشریکی ندارن ولی میخوان اعتبار کسب کنن ؛ شرکت مسئولیت محدود بهترین نوع شرکت برای این افراده چون میتونن یکی از اعضای خانواده رو به عنوان عضو دوم بصورت صوری قرار بدن و خودشون هم مدیر عامل بشن و هم رئیس هیات مدیره و به هیچ شخص دیگه ای هم نیازی نیست.

همچنین ممکنه نهایتا دونفر باشن و بخوان شرکت ثبت کنن وهیچ شخص دیگه ای هم نمیخوان وارد شرکت کنن؛ شرکت مسئولیت محدود برای این کسب و کارها بهترین راهه .

 

۲- کسب و کارهای خانوادگی و دوستانه:

اگه شما کسب و کاری دارید که اعضای شرکت ، خانواده یا دوستان صمیمی شما هستن و کاملا بهم اعتماد دارین و نمیخواین شخص غریبه دیگه ای هم در ساختار شرکت راه بدین ، این نوع شرکت برای شما انتخاب خوب و مناسبی خواهد بود.

در این شرکت علاوه بر سرمایه، خود شخص مهمه و به راحتی و بدون موافقت اکثریت شرکا کسی نمیتونه به این شرکت وارد و یا از اون خارج بشه . همچنین به دلیل اعتمادی که بین اعضای شرکت وجود داره،  نظارت کمتری بر عملکرد مدیران شکل میگیره.

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

۳- کسب و کارهایی که در ابتدا و شروع کار هستن:

خیلی از افراد در ابتدای کار و یا با سرمایه اندک هستن و هنوز هیچ افق و باوری به آینده کسب و کارشون ندارن ، ولی میخوان رسمی بشن و از مزایای  ثبت شرکت استفاده کنن و ساختار شراکتشون از همه لحاظ تحت حمایت قانون باشه ، از طرفی هم نمیخوان درگیرمجمع عمومی سالانه  و صورتجلسات هیات مدیره و… بشن و میخوان هزینه کمتری برای مراقبت از این شرکت در طول سال بپردازن ؛ بهترین انتخاب برای این کسب و کارها شرکت مسئولیت محدود هست  .

 

۴- کسب و کارهای کوچک و متوسط:

اگر شما کسب و کار کوچیکی دارید و در طول دوسال آینده برنامه ای برای توسعه کسب و کارتون ندارید ولی میخواین با ثبت شرکت شراکتتون تمام و کمال تحت حمایت قانون قرار بگیره همچنین در بین رقبا و مشتریان اعتبار کسب کنین، شرکت مسئولیت محدود بهترین نوع شرکت برای شماست چون تقریبا ملزم به تشکیل هیچ مجمع عمومی سالیانه و جلسات هیات مدیره ای نیستین مگه اینکه بخواین تغییراتی در پارامترهای شرکت صورت بدین .

طبق قانون جدید هم  شما بعد از گذشت دو سال خیلی راحت میتونید شرکتتون رو به سهامی خاص تبدیل کنین و کسب و کارتون رو توسعه بدید .

 

چه مواردی منجر به انحلال شرکت مسئولیت محدود میشه؟

هر شرکتی که تاسیس می شه ممکنه بر اثر عوامل و موارد مختلفی منحل بشه ،از جمله دلایلی که میتونه باعث منحل شدن شرکت مسئولیت محدود بشه عبارت است از :

 

  • اگه شرکت برای رسیدن به هدف خاصی تشکیل شده باشه و حالا هدف موردنظر محقق شده یا اینکه رسیدن به آن غیر ممکن باشه.
  • اگه از ابتدا شرکت برای یک دوره زمانی محدود ثبت شده و حالا زمان مقرر به اتمام رسیده باشه.
  • اگه شرکت ورشکست شده باشه.
  • اگه شرکایی که مالک بیش از نیمی از سرمایه شرکت هستن تصمیم به انحلال شرکت بگیرن.
  • اگر شرکت به اندازه ای ضرر ببینه که نصف سرمایه ی اون از بین بره و یکی از شرکا برای انحلال شرکت تقاضا بده و محاکم قانونی دلایل اون رو موجه بدونن اما شرکای دیگه قادر به خرید سهم شریک معترض نباشن تا از شرکت خارج بشه.
  • فوت یکی از شرکا البته اگه در اساسنامه قید شده باشه که فوت یکی از شرکا منجر به انحلال شرکت میشه.

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود

برای اینکه بتونین شرکت مسئولیت محدود خودتون رو ثبت کنین، نیاز به یک سری مدارک هست که در ادامه این مدارک رو میتونین مشاهده کنین:

 

  • تصویر کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا
  • آدرس و شماره تلفن برای محل شرکت که باید با آدرس اعضا متفاوت باشه
  • آدرس و کد پستی اعضا
  • داشتن ثنا و سیم کارت به نام خود اشخاص
  • ۵ نام سه کلمه ای
  • دو نسخه از اساسنامه، تقاضانامه ، صورتجلسات هیات مدیره و موسسین و شرکتنامه
  • اصل مجوز فعالیت چنانچه ثبت موضوع به مجوز نیاز داشته باشه.

 

اینا مدارکی هستن که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود به اونها نیاز دارین و باید تمامی این مدارک رو تکمیل کرده و آماده کنین تا برای ثبت شرکت خودتون ارائه بدین تا مشکلی توی مراحل کار براتون پیش نیاد.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت مسئولیت محدود

در ادامه بریم که با هم تعدادی از مزایا و معایب ثبت شرکت مسئولیت محدود رو به صورت مختصر بررسی کنیم:

 

ثبت شرکت مسئولیت محدود

 

 

مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود

اگه بخوایم برطبق تجربه و دانش ثبتی چند ساله ی پوشه به صورت کلی مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود رو بهتون بگیم، باید بدونین که مراحل ثبت شرکت به ترتیب زیرهست :

 

  • تکمیل مدارک و اطلاعات موسسین شرکت
  • انتخاب نام شرکت
  • تنظیم صورتجلسات و ثبت سامانه
  • افتتاح حساب در شرف تاسیس
  • امضا مدارک ثبتی موردنیاز
  • ارسال مدارک به اداره ثبت
  • تایید مدارک توسط اداره ثبت شرکتها
  • دریافت مدارک نهایی ثبت شرکت
  • روزنامه رسمی

 

 

 

سخن پایانی

توی این مقاله در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود به صورت جامع و کامل صحبت کردیم و گفتیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود چه ویژگی هایی داره ، همچنین به بعضی از سوالات متداولی که ممکنه براتون پیش بیاد جواب دادیم، همینطوربررسی کردیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود چه مزایا و معایبی داره و مراحل ثبتش به چه صورته تا بتونید آگاهانه و با دید باز در مورد انتخاب این نوع شرکت تصمیم بگیرید.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشه که بتونین در مورد ثبت شرکت با مسئولیت محدود اطلاعات بیشتری کسب کنین و ببینید که آیا ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای کسب و کار شما مناسب هست یا نه؟

در انتها بهتره یادآور بشیم که اقدام به ثبت شرکت با مسئولیت محدود شاید در نگاه اول، پروسه دشواری به نظر نرسه اما در این زمینه قوانین و مقرراتی وجود داره که در صورت کوچکترین اهمال و عدم آگاهی می تونه مشکل ساز بشه و ضمن هدر رفت زمان و هزینه، پروسه ثبت شرکت شما رو به تعویق بیاندازه.

پس بهتروعاقلانه تره که این کار رو به افراد متخصص و مجموعه های ثبتی با تجربه واگذار کنین تا در کمترین زمان ممکن و با رعایت جزئیات قوانین شرکت با مسئولیت محدود ،پروسه ثبت شرکت شما رو به انجام رسونده و یاری دهنده شما باشن. همکاران حرفه ای  ما در پوشه تلاش میکنن تا پروسه ثبت شرکت شما رو دراسرع وقت و با رعایت ریزترین نکات ثبتی به انجام برسونن و با خوشرویی و صبر پاسخگوی تمامی سوالات شما هستن.

میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا:

خدمات پیشنهادی پوشه

این مقالات رو هم بخونید!

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید