کاری کن که اسمت با جسمت نره زیر خاک...

چگونگی مراحل ثبت شرکت در 9 گام

چگونگی مراحل ثبت شرکت

تهیه شده با ❤ توسط تیم تحریریه پوشه

فهرست مقاله

()

ثبت شرکتت رو با مطالعه این مقاله آغاز کن!

زمانی که شما یک کسب و کار رو برای خودتون راه اندازی میکنین، نیاز هست که برای توسعه و رشد کسب و کار خودتون هم اقداماتی انجام بدین. یکی از کارهایی که میتونه کمک کنه رشد کسب و کار شما خیلی سریع تر و راحت تر اتفاق بیفته و اصطلاحا بتونین بزرگتر بازی کنین، ثبت شرکت هست.

ثبت شرکت به این معنیه که شما کسب و کار خودتون رو به صورت رسمی ثبت می کنین و به همین خاطر، از حالت فردی در میاد و رسمی تر میشه ؛اعتبارتون بالا تر میره و مردم بیشتر به شما اطمینان میکنن و اگه خدمات خاصی انجام بدین، میتونین با شرکت های بزرگتر و ارگان های دولتی هم به راحتی قرارداد ببندید و پروژه های بزرگتری رو انجام بدین.

اما موضوعی که وجود داره اینه که:

  • مراحل ثبت شرکت چه چیزایی هستن؟
  • برای ثبت شرکت نیازه چه کارهایی انجام بدیم؟
  • آیا مراحل ثبت شرکت راحته یا سختی زیادی داره و مدام باید درگیرش باشیم؟

اینا سوالایی هستن که احتمالا براتون پیش میان و به همین خاطر باید قبل از شروع به ثبت شرکت، براشون یه جواب خوب و قانع کننده پیدا کنین.

توی این مقاله ما میخوایم با استفاده از تجربه و دانش فنی خودمون ، مراحل ثبت شرکت رو در ۹ گام بررسی کنیم و بگیم که کار ثبت شرکت چطور انجام میشه و چه مدارکی لازم داره تا به راحتی شرکت خودتون رو ثبت کنین و کسب و کارتون رو رسمی کرده و بهش رونق و گسترش دو چندان بدین.

اگه به دنبال اطلاعات بیشتری توی این زمینه هستین و دوست دارین که مراحل ثبت شرکت رو بهتر بشناسین و بتونین شرکت خودتون رو به راحتی ثبت کنین، از شما دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین.

انواع شرکت ثبتی

اولین موضوعی که قبل از مراحل ثبت شرکت لازمه بدونین، اینه که انواع شرکت رو بشناسین تا بتونین تصمیم بگیرین که میخواین چه نوع شرکتی ثبت کنین و بعدش برای ثبت شرکت موردنظر خودتون اقدام کنید. به همین خاطر در ادامه شما روبا انواع شرکت آشنا میکنیم تا بتونین با آگاهی، در مورد نوع شرکتتون تصمیم بگیرین.

جالبه بدونید که محبوب ترین و پرکاربردترین شرکتها، سهامی خاص و مسئولیت محدود هستن و حدودا ۹۵%  شرکتهای ثبت شده جز این دو دسته هستن ؛ در این مقاله ما صرفا دسته بندی شرکتها رو نام میبریم و توضیح کوتاهی در مورد این دو دسته محبوب میدیم.

 

 

طبق قانون تجارت، شرکت ها به ۸ دسته زیرتقسیم می شن:

 

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص همونطور که از نامش پیداست،.یعنی اینکه تمامی سرمایه موردنیاز شرکت توسط موسسان اون تامین میشه و برای فروش سهام اقدام نمیکنه ؛ میتونن در زمینه‌های مختلف از جمله صنعت، بازرگانی، خدمات، پیمانکاری و…. فعالیت کنن.

 

این نوع شرکت قوانین و ویژگی های خاصی داره و به درد کسانی میخوره که فعلا قصد ندارن وارد بورس بشن. اما موضوعی که هست اینه که :

 

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

اگه تصمیم به دریافت وام و تسهیلات دارید و یا میخواید در مناقصات و مزایده ها شرکت کنید این نوع شرکت در فرآیند اعتبارسنجی از اعتبار بالاتری نسبت به مسئولیت محدود برخورداره.

این روهم بدونید که، تاسیس شرکت سهامی خاص دارای پیچیدگی بیشتری نسبت به مسئولیت محدود هست ولی اعتبار اون برای دریافت تسهیلات و قرارداد های بزرگ و دولتی بیشتره .

 

 

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود که اخیرا طرفداران این نوع شرکت خیلی زیاد شدن عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل میشه. در حقیقت  به صورت عرف ، این گونه شرکت ها اغلب از اشخاصی تشکیل میشن که با همدیگه دوست و یا همکارن و شناخت قبلی از هم دارند.

به طور کلی موضوعاتی که نیاز به شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی ندارن مانند کلیه مشاغل بازرگانی، مهندسی، صنعتی، فناوری اطلاعات، آرایشی، بهداشتی، آشامیدنی، مواد غذایی، خرید، فروش، صادرات، واردات ، خدماتی و دیگر اصناف برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود بسیار مناسب هستن.

 

برخی از قوانین شرکت با مسئولیت محدود به قرار زیر هست :

 

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

به طور کلی اگر تعداد شرکا کم هستن وبا هم آشنا هستید و می‌خواین مسئولیت کمی در مقابل طلبکاران داشته باشین، همچنین خیلی آسونتر و با پیچیدگی کمتری شرکتتون رو ثبت کنید ، ثبت شرکت با مسئولیت محدود میتونه گزینه مناسبی برای شما باشه.

تا به اینجا با انوع شرکتها آشنا شدین و شرکتهای مسئولیت محدود و سهامی خاص که محبوب و پرکاربرد هستن رو به صورت کلی بررسی کردیم ، گفتیم که هرکدوم از این شرکت ها برای چه کسانی مناسب هستن و چه قوانین اولیه ای دارن . حالا میخوایم بریم سراغ مراحل ثبت شرکت در ایران و این موضوع رو در ۹ گام بیشتر بررسی کنیم.

۹ گام مراحل ثبت شرکت در ایران

 

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

اگه بخوایم به صورت کلی مراحل ثبت شرکت در ایران رو بهتون بگیم، باید بدونین که مراحل ثبت شرکت در ۹ گام اصلی به صورت زیر هست :

 

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

تا اینجا مراحل رو به صورت کلی بهتون گفتیم. حالا نیازه که در مورد هرکدوم به صورت جداگانه اطلاعات داشته باشین تا بتونین در مورد ثبت شرکت خودتون بهتر تصمیم بگیرین.

گام اول: مدارک و اطلاعات موسسین شرکت:

اولین مرحله از ثبت شرکت بعد از اینکه نوع شرکت خودتون رو انتخاب کردین، اینه که مدارک موسسین شرکت رو آماده کنید تا بتونین اونها رو برای ثبت ارائه بدین.

مدارک موردنیاز براساس نوع شرکتی که انتخاب میکنین کاملا متفاوته،  ولی برای شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود یکسانه و به شرح زیر هست:

چگونگی مراحل ثبت شرکت

 

گام دوم: انتخاب نام شرکت:

بعد از آماده کردن اطلاعات مرحله قبل، نوبت به ۵ نام پیشنهادی برای شرکتتون میرسه.نام شرکت یکی از موضوعاتی هست که شاید برای خیلی ها کار سختی باشه و افراد توی این مرحله گیر کنن. شما باید نامی رو برای شرکت خودتون انتخاب کنین که توی اون سه کلمه به کار رفته باشه و کلمات هم قابل ثبت باشن و قبلا توسط شخص دیگه ای ثبت نشده باشن.

اگه انتخاب نام رو به درستی انجام نداده باشین، قطعا توی این مرحله زمان طولانی رو باید صرف کنین تا بتونین اسمی رو انتخاب کنین که به راحتی قابل ثبت کردن باشه.

ما در گروه پوشه، به مشتریانی که میخوان کار ثبت شرکت خودشون رو پیش ما انجام بدن و در طرح تکمیلی شرکت کردن، یک ویدئو آموزش انتخاب نام  و یه لیست از اسامی خاص و قابل ثبت رو ارائه میدیم که بتونن براساس کار خودشون، از توی اون لیست انتخاب اسم رو انجام بدن و همچنین مشاور اختصاصی هم در این زمینه بهشون کمک میکنه تا این مرحله رو راحت تر طی کنن و مراحل ثبت شرکتشون طولانی نشه.

گام سوم: تنظیم صورتجلسات و ثبت سامانه:

در این مرحله نیاز هست که یک سری اطلاعات  و صورتجلسات تنظیم و در سامانه ثبت شرکتها بارگزاری بشه ؛این مرحله بسیار پیچیده و حساسه و نیاز به تسلط بالایی داره و کوچکترین اشتباهی میتونه روند ثبت شرکت رو ماهها به تاخیر بندازه و انجام این مرحله نیاز به آشنایی با قوانین ثبت شرکتها ، قانون تجارت و تجربه عملی داره .

در زیر مواردی که باید در این مرحله انجام بشه رو فقط براتون نام میبریم :

  • شرح موضوع فعالیت
  • تعیین نماینده شرکت
  • درج آدرس شرکت
  • تعیین سرمایه اولیه
  • معرفی شرکا و سهامداران
  • تعین سمت ، سهام یا سهم الشرکه اشخاص
  • تعیین شعبه شرکت
  • تنظیم اساسنامه ، شرکتنامه ،اظهارنامه
  • تنظیم صورتجلسه موسسین و هیات مدیره
  • انتخاب روزنامه کثیر الانتشار
  • ارسال جهت بررسی محتوا و تعیین نام

وقتی این مرحله به درستی در سامانه بارگزاری شد برای اداره ثبت به صورت آنلاین ارسال میشه تا محتوای الکترونیکی مورد بررسی قرار بگیره و از بین نامهای پیشنهادی یکی رو برای شما تایید کنه و اگر همه چیز درست باشه ابلاغیه تایید نام رو به شما میده .

گام چهارم: افتتاح حساب در شرف تاسیس

در این مرحله شما باید ابلاغیه تایید نام توسط اداره ثبت شرکتها و پیش نویس صورتجلسات تنظیم شده رو پرینت بگیرید و در مراجعه به بانک یک حساب در شرف تاسیس افتتاح کنید ، بعدش بانک به شما یک رسید واریزی و یک نامه میده که باید دوباره اطلاعات اون رو به درستی در سامانه ثبت شرکتها وارد کنین.

بعد از طی کردن صحیح این مرحله  سامانه به شما اجازه پرینت صورتجلسات و مدارک اصلی شرکت رو میده .

ما در گروه پوشه، به مشتریانی که میخوان کار ثبت شرکت خودشون رو پیش ما انجام بدن و در طرح تکمیلی شرکت کردن، یک ویدئو آموزش انتخاب نام  و یه لیست از اسامی خاص و قابل ثبت رو ارائه میدیم که بتونن براساس کار خودشون، از توی اون لیست انتخاب اسم رو انجام بدن و همچنین مشاور اختصاصی هم در این زمینه بهشون کمک میکنه تا این مرحله رو راحت تر طی کنن و مراحل ثبت شرکتشون طولانی نشه.

 

گام پنجم: امضا مدارک ثبتی موردنیاز:

در این مرحله ،باید ازصورتجلسات تنظیم شده توسط شما و تایید شده توسط اداره ثبت شرکتها (ازهرکدام) دو نسخه پرینت بگیرید؛حالا موسسین شرکت باید اونها رو امضا کنن تا بتونن به  اداره ثبت شرکتها ارائه بدن. این مرحله خیلی سخت نیست و به راحتی در زمانی سریع میتونه انجام بشه.

 

گام ششم: ارسال مدارک به اداره ثبت:

در این مرحله باید مدارک آماده شده رو به اداره ثبت ارسال کنین که ارسال مدارک هم روند خاص خودش رو داره و ارسال مدارک باید از واحدهای پستی خاصی انجام بشه. اگرمراحل این قسمت هم بدرستی انجام نگیره باعث ایجاد نقص و طولانی شدن ثبت شرکت شما میشه .

گام هفتم:  تایید مدارک توسط اداره ثبت شرکتها

بعد از ارسال صحیح مدارک در این مرحله اگه مشکلی توی مدارک ،صورتجلسات موضوع و ….نباشه، معمولا خیلی سریع ، کار تایید میشه و میتونین برید مرحله بعدی.

اما گاهی اوقات ممکنه موضوعاتی که انتخاب میکنین قابل ثبت نباشه یا نکات حقوقی و قانون تجارت در صورتجلسات رعایت نشده باشه و از اون ایراد گرفته بشه که در این صورت یا پیام رفع نقص دریافت میکینید یا اینکه کلا مدارک به دلیل مشکلات بیان شده عودت داده میشه و باید دوباره فرایند ثبت رو طی کنین.

 

ما در گروه پوشه، به مشتریانی که میخوان کار ثبت شرکت خودشون رو پیش ما انجام بدن و در طرح تکمیلی شرکت کردن، یک ویدئو آموزش انتخاب نام  و یه لیست از اسامی خاص و قابل ثبت رو ارائه میدیم که بتونن براساس کار خودشون، از توی اون لیست انتخاب اسم رو انجام بدن و همچنین مشاور اختصاصی هم در این زمینه بهشون کمک میکنه تا این مرحله رو راحت تر طی کنن و مراحل ثبت شرکتشون طولانی نشه.

 

مثلا یکی از مشتری های ما برای ثبت شرکت خودش، نیاز به این داشت که یه موضوع رو توی موضوعات شرکت خودش ثبت کنه تا بتونه از اون موضوع برای افزایش درآمدش استفاده کنه.اما بعد از چندین بار ارسال مدارک به اداره ثبت نتونسته بود این کار رو انجام بده و به همین خاطر به مشکل خورده بود. اما وقتی به ما مراجعه کرد، تونستیم با ترفندهایی که برای این کار وجود داره، به راحتی موضوع موردنظرش رو ثبت کنیم و شرکتش توی شهری که دوست داشت رو به ثبت برسونیم .

گام هشتم:  دریافت مدارک نهایی ثبت شرکت

وقتی مدارک بدرستی تنظیم و ارسال شده باشه، اداره ثبت شرکتها پیش نویس آگهی رو برای شما صادر میکنه و فقط کافیه اون رو پرینت بگیرید و شخصی که به عنوان نماینده در سامانه معرفی شده با پیش نویس و کارت ملی به اداره ثبت شرکتهای شهرتون مراجعه کنه و مدارک نهایی و مهر شده شرکت رو دریافت کنه .

گام نهم:  روزنامه رسمی

در مرحله آخر، نیاز هست که شرکت شما توی روزنامه رسمی  ثبت بشه تا به دیگران اعلام بشه که شما چنین شرکتی رو ثبت کردین و مدعی در مورد این شرکت وجود نداشته باشه. برای انجام این مرحله باید به سایت روزنامه رسمی مراجعه و هزینه چاپ روزنامه  در اون پرداخت بشه ، حدود ۷ روز بعد نسخه الکترونیک صادر میشه و بعد از ۱۴ روز نسخه چاپی بدسستون میرسه .

پس از این مرحله شرکت شما به صورت رسمی ثبت شده و میتونین از اون به راحتی استفاده کنین تا اعتبار و اعتماد بیشتری بدست بیارید و درآمد خودتون رو توی کار افزایش بدین.

سخن پایانی

دراین مقاله در مورد مراحل ثبت شرکت در ۹ گام صحبت کردیم و گفتیم که اولا چه نوع شرکت هایی داریم تا بتونین از بین اونها، شرکت موردنظر خودتون رو انتخاب کنین و بهترین شرکت رو براساس نیازتون ثبت کنین.

همونطور که متوجه شدید ثبت یک شرکت میتونه کاری پیچیده و دردسرساز باشه پس توصیه ما به شما اینه که از یک تیم حرفه ای و زبده برای طی کردن این مراحل کمک بگیرید تا این ۹ گام اساسی به درستی انجام بشه و با خیالی آسوده و در کمترین زمان ممکن بتونید شرکتتون رو به ثبت برسونید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده و کمک کرده باشه که با مراحل ثبت شرکت در ایران آشنا بشین وبتونید بهترین تصمیم رو برای رشد و توسعه کسب و کارتون بگیرید.

میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا:

خدمات پیشنهادی پوشه

این مقالات رو هم بخونید!

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید