کاری کن که اسمت با جسمت نره زیر خاک...

6 نکته طلایی در ثبت شرکت سهامی خاص که باید قبل از ثبت حتما بدونید!

ثبت شرکت سهامی خاص

تهیه شده با ❤ توسط تیم تحریریه پوشه

فهرست مقاله

()

اگه به فکر گسترش کسب و کارت هستی حتما این مقاله رو تا انتها بخون

آیا شما یک کارآفرین یا سرمایه‌گذاری هوشمند هستین که در نظر دارین کسب‌ وکار خودتون رو توسعه بدین؟ آیا شما به دنبال ساختار حقوقی مناسبی هستین که به شما انعطاف‌پذیری، حمایت حقوقی و فرصت‌های رشد فراوان در کسب و کارتون رو بده؟ در این صورت، شرکت سهامی خاص می‌تونه پاسخی مناسب برای نیازهای شما باشه.

ثبت شرکت سهامی خاص، یکی ازرایج ترین و محبوب ترین انواع شرکت در ایران هست در ضمن اینکه قوانین و اصول خودش رو داره در واقع به یک سرمایه‌ گذار و کسب ‌و کار دنباله معنی ‌داری میده و نه تنها در موارد حقوقی و مالی بلکه درباره پتانسیل‌های رشد و سودآوری هم بسیار کارآمده و به همین دلیل جز شرکتهای پر طرفدار بوده و افراد زیادی متقاضی ثبت این نوع از شرکت هستن.

بنابراین، اگر شما به عنوان یک کسب ‌و کار جدید یا سرمایه ‌گذار که به دنبال فرصت‌های سود آور در بازار ایران می‌گردین؛ در نظر دارین یک شرکت سهامی خاص در ایران برای خودتون ثبت کنین، احتمالا این سوالات براتون پیش میاد که:

 

  • ثبت شرکت سهامی خاص یعنی چی ؟
  • ثبت شرکت سهامی خاص برای چه کسب و کارهایی مناسب هست؟
  • تعداد اعضا، میزان سهام و مسئولیت اعضا و…درشرکت سهامی خاص به چه شکل هست؟
  • مزایا و معایب ثبت شرکت سهامی خاص چیه ؟
  • برای ثبت شرکت سهامی خاص چه مدارکی لازمه و چه مراحلی داره؟

اینا سوالاتی هستن که احتمالا ذهن شما رو هم درگیر کردن و به همین خاطر باید جواب مناسبی براشون پیدا کنین تا بتونین با دیدی باز و انتخابی هوشمندانه ثبت شرکت خودتون رو به درستی انجام بدین. توی این مقاله می خوایم  به عنوان یک متخصص امور ثبتی با سابقه به سوالات بالا جواب بدیم و به بررسی جزئیات ثبت شرکت سهامی خاص درایران بپردازیم و اطلاعات کاملی درباره ثبت این نوع شرکت در اختیارتون بزاریم تا بتونید تصمیمات بهتری را براساس اون اتخاذ کنین.

آماده ‌اید تا در این سفر به دنیای ثبت شرکت سهامی خاص، همراه ما باشین؟ با مطالعه این مقاله، شما به تمامی اطلاعاتی که لازم هست تا بتونید تصمیمات صحیح و بهتری در خصوص ثبت شرکت سهامی خاص بگیرید دست پیدا میکنین.

 

ثبت شرکت سهامی خاص یعنی چی؟

منظور از ثبت شرکت سهامی خاص ، شرکتهای تجاری هستن که سرمایه اونها به سهام تقسیم شده و در ضمن تمام سرمایه شرکت توسط موسسین اون تامین میشه. مسئولیت سهامداران هم در قبال سود و زیان شرکت مستقیماً وابسته به مبلغ اسمی سهام اونهاست وهرشخص مسئولیتی به میزان سهام خودش در شرکت داره.

در واقع شرکت سهامی خاص، با توجه به مراحل آسون‌ ثبت و اختیارات مناسبی که داره، از انواع شرکت‌های پرمتقاضی و رایج برای ثبت هست؛ همچنین شرکت سهامی خاص با توجه به ساختار حقوقی که داره مناسب برای شرکت در مناقصات و مزایدات هست و در همکاری با شرکتهای بزرگ و دولتی از امتیاز و اعتبار بیشتری برخورداره ولی این رو بدونید که امکان ورود به بورس و انتشار اوراق قرضه رو نداره.

۶ نکته طلایی در ثبت شرکت سهامی خاص وجود داره که باید قبل از ثبت، حتما بررسی بشه تا بتونی با دیدی باز انتخابی هوشمندانه برای کسب و کارت داشته باشی.

 

ویژگی‌های شرکتهای سهامی خاص

در ادامه بعضی از مهم ترین ویژگی های ثبت شرکت سهامی خاص رو با هم بررسی میکنیم:

 

۱- تعداد اعضای شرکت سهامی خاص

در شرکت سهامی خاص نیاز هست که حداقل تعداد اعضا (سهامداران) ۳ نفر باشه و به همین خاطر اگه تعداد شما بیشتر از ۲ نفره ، میتونین از شرکت سهامی خاص استفاده کنین که به شما امکان قرار دادن تمامی اعضا توی شرکت رو میده.

 

۲- ارکان شرکت سهامی خاص

اینو بدونید که این نوع شرکت دارای سه رکن اداره ‌کننده و صاحب تصمیم هست:

 

  • تصمیم گیرنده (مجمع عمومی)
  • اداره‌کننده (هیأت مدیره)
  • نظارت‌کننده (بازرس یا بازرسین)

 

شرکت سهامی خاص توسط اعضای هیئت مدیره اداره میشه که مدیر عامل از بین اعضای هیئت مدیره و یا خارج از اعضا میتونه انتخاب بشه (که به نوع دوم، مدیرعامل خارج از سهامداران و هیئت مدیره گویند) و به مدت دو سال وظیفه اداره شرکت را بر عهده داره؛ مدت اعتبار سمت بازرسین هم یک سال هست همچنین اعضای هیئت مدیره و بازرسین حتماً در مدت زمان مقرر شده باید اقدام به تمدید دوره تصدی خود کنند.

 

۳- سرمایه شرکت

در شرکت سهامی خاص شرکا میتونن آورده نقدی و غیرنقدی داشته باشن؛میزان سرمایه به تعداد قطعه‌های سهام تقسیم میشه، این موضوع روهم بدونید که کمترین سرمایه مورد نیاز برای تشکیل و تاسیس هر شرکت سهامی خاص فقط صد هزار تومن هست.

 

سرمایه ثبت شرکت سهامی خاص

۴- میزان سرمایه پرداختی در زمان تاسیس

در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها به حساب شرکت واریز و گواهی مربوطه ارائه گردد و حداکثر ۶۵% سرمایه درتعهد سهامداران باشه.

 

۵- نام شرکت سهامی خاص

موقع ثبت شرکت سهامی خاص باید بلافاصله قبل یا بعد از نام شرکت عبارت «سهامی خاص» در تمامی اوراق، اعلامیه‌ها و آگهی‌های شرکت به‌طور شفاف و روشن درج بشه، همچنین نام شرکت باید حداقل از سه کلمه (سیلاب) تشکیل شده باشه.

 

۶- نیاز به بازرس

برای شرکت های سهامی خاص حضور ۲ بازرس کاملا اجباریه که شامل یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل میباشد، همچنین بازرسان باید شرایط زیر رو داشته باشن:

 

  • بازرس شرکت سهامی خاص نباید دارای سوء پیشینه کیفری باشه
  • بازرس شرکت سهامی خاص نمی‌تونه عضو هیئت مدیره یا مدیرعامل شرکت باشه
  • بازرس شرکت سهامی خاص نمی‌تونه از خویشاوندان مدیرعامل یا هیئت مدیره باشه

 

۷- تعداد هیئت مدیره

در شرکت های سهامی خاص، تعداد اعضای هیئت مدیره حداقل ۳ نفر هست ، که حتما باید از سهامداران (اعضا) باشه و کلاَ یا بعضاَ قابل عزل هستند ، همچنین مدت زمان تصدی مدیران دو سال هست و بعد از دوسال مجدد باید تمدید و یا تغییرات صورت بگیره و شخص دیگه ای انتخاب بشه.

 

۸- میزان مسئولیت سهامداران

با توجه به اینکه سهام هرکس در شرکت سهامی خاص براساس آورده‌ی خودهست ؛ اشخاص حقوقی و سهامداران در شرکت‌های سهامی خاص، برای پرداخت بدهی تنها تا مبلغ اسمی سهام خودشون مسئولیت خواهند داشت، و بیشتر از اون مبلغ بر عهدشون نیست.

 

۹- سهامداران و سهام در شرکت سهامی خاص

در شرکت سهامی خاص به اعضای شرکت که صاحب سرمایه هستن سهامدار و به سرمایه اونها سهام گفته میشه و همونطور که گفته شد، سرمایه شرکت به سهام تقسیم میشه .به فرض آورده یک شخص مثلا ۲۰ سهم از ۱۰۰ سهم هست ، نکته ای که اینجا حائز اهمیته اینه که سهام یک ارزش اسمی داره و یک ارزش واقعی؛ یعنی با فعالیت شرکت و انجام قراردادهای مختلف این سهام ارزش پیدا میکنه و بعدا صاحبان سهم میتونن اون رو به قیمت بالاتری بفروشن.

 

۱۰- نقل و انتقال  سهام

در شرکت سهامی خاص چون یک شرکت سرمایه ای هست نقل و انتقال سهام  حتما باید مورد توافق مدیران شرکت یا مجمع عمومی صاحبان سهام قرار بگیره وپس از پرداخت مالیات انتقال سهام به آسانی قابل انجام هست و تشریفات خاصی نداره.

 

نقل و انتقال شرکت سهامی خاص

 

ثبت شرکت سهامی خاص برای چه کسب و کارهایی مناسبه؟

حالا وقت این رسیده که به سراغ بررسی این بریم که شرکت سهامی خاص برای چه افراد و کسب و کارهایی  مناسب تر هست و کاربرد داره. در ادامه این موضوع رو کامل بررسی میکنیم.

 

جدول شرکت سهامی خاص

 

۱- کسب و کارهایی با فعالیت گسترده

شرکت هایی که میخوان فعالیت های گسترده انجام بدن و قصد این رو دارن که کارهایی مثل قراردادهای پیمانکاری ،شرکت در مناقصات و مزایده های دولتی یا  قرار داد با شرکتهای بزرگ انجام بدن، قطعا نیاز به این دارن که از شرکت سهامی خاص استفاده کنن چون این نوع شرکت بهشون چنین امکانی رو میده.

 

۲- کسب و کارهایی با اعضای بیشتر از ۲ نفر

اگه تعداد اعضای شما بیشتر از ۲ نفر هست و میخواین به صورت شراکتی ثبت شرکت رو انجام بدین، شرکت سهامی خاص برای شما انتخاب مناسبی هست و میتونین از این روش استفاده کنین.

 

۳- کسب و کارهای نیازمند  دریافت وام

یکی دیگه از موضوعاتی که وجود داره، اینه که معمولا شما با استفاده از شرکت های مسئولیت محدود نمیتونین اقدام به دریافت وام کنین و به همین خاطر اگه چنین قصدی دارین، نیاز هست که برای ثبت شرکت سهامی خاص اقدام کنین.

 

۴- کسب و کارهایی با برنامه توسعه

نکته ای که توی شرکت های سهامی خاص وجود داره، اینه که این نوع از شرکت ها به راحتی قابل توسعه هستن و به همین خاطر امکان اضافه کردن شریک و جذب سرمایه گذار و انتقال سهام افراد به یکدیگر خیلی راحت اتفاق میفته.این موضوع باعث میشه که در آینده بتونیم راحت تر شرکت رو توسعه بدیم و تعداد اعضای اون رو با افزایش شرکا بیشتر کنیم.

 

نحوه ثبت شرکت سهامی خاص

 

۵- کسب و کارهایی که در مناقصات شرکت میکنن

یکی دیگه از مواردی که وجود داره، اینه که شرکت های سهامی خاص به راحتی میتونن توی مناقصات بزرگ شرکت کنن یا با شرکت های بزرگ قرارداد ببندن و اگه قصد چنین کاری رو دارین، قطعا این نوع شرکت برای شما مناسب تر خواهد بود.

 

چه مواردی منجر به انحلال شرکت سهامی خاص میشه؟

هر شرکتی که تاسیس میشه ممکنه بر اثر عوامل و موارد مختلفی منحل بشه ،از جمله دلایلی که میتونه باعث منحل شدن شرکت سهامی خاص بشه عبارت است از :

 

  • از بین رفتن موضوعی که شرکت به خاطر اون تاسیس شده ، یا انجام شدن و به اتمام رسیدن موضوعی که شرکت به خاطر اون تاسیس گردیده
  • به پایان رسیدن تاریخ مدتی که برای فعالیت شرکت در نظر گرفته شده و در اساسنامه هم این مدت قید شده باشه، مگه اینکه این مدت تمدید بشه
  • در صورت ورشکستگی شرکت سهامی خاص
  • در صورت حکم قطعی دادگاه مبنی بر منحل شدن این شرکت
  • تصمیم مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام به انحلال شرکت به دلایل مختلف
  • در بعضی مواقع با درخواست افرادی که در منحل شدن شرکت ذینفع هستند شرکت سهامی خاص منحل میشه مانند این که شرکت قبول کرده موضوع فعالیت تجاری رو راس یک سال انجام بده اما این کار رو نکرده و این باعث ضرر شخص ذینفع شده و یا کلا یک سال شرکت هیچ فعالیتی نداشته باشه.

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

برای اینکه بتونین شرکت سهامی خاص خودتون رو ثبت کنین، نیاز به یک سری مدارک هست که در ادامه این مدارک رو میتونین مشاهده کنین:

 

  • تصویر کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا
  • آدرس و شماره تلفن برای محل شرکت که باید با آدرس اعضا متفاوت باشه
  • آدرس و کد پستی اعضا
  • داشتن ثنا و سیم کارت به نام خود اشخاص
  • ۵ نام سه کلمه ای
  • دو نسخه از اساسنامه، تقاضانامه ، صورتجلسات هیئت مدیره و موسسین
  • اصل مجوز فعالیت چنانچه ثبت موضوع به مجوز نیاز داشته باشه.

 

اینا مدارکی هستن که برای ثبت شرکت سهامی خاص به اونها نیاز دارین و باید تمامی این مدارک رو تکمیل کرده و آماده کنین تا برای ثبت شرکت خودتون ارائه بدین و مشکلی توی مراحل کار براتون پیش نیاد.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت سهامی خاص

در ادامه بریم که با هم تعدادی از مزایا و معایب ثبت شرکت سهامی خاص رو به صورت مختصر بررسی کنیم:

 

 

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

اگه بخوایم برطبق تجربه و دانش ثبتی چند ساله پوشه به صورت کلی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص رو بهتون بگیم، باید بدونین که مراحل ثبت شرکت به ترتیب زیرهست :

 

  • تکمیل مدارک و اطلاعات موسسین شرکت
  • انتخاب نام شرکت
  • تنظیم صورتجلسات و ثبت سامانه
  • افتتاح حساب در شرف تاسیس
  • امضا مدارک ثبتی موردنیاز
  • ارسال مدارک به اداره ثبت
  • تایید مدارک توسط اداره ثبت شرکتها
  • دریافت مدارک نهایی ثبت شرکت
  • روزنامه رسمی

سخن پایانی

در این مقاله به طور جامع و کامل با مفهوم و ویژگی های شرکت سهامی خاص آشنا شدیم. همچنین به بعضی از سوالات متداولی که ممکنه براتون پیش بیاد پرداختیم و در مورد مزایا و معایب ، انحلال شرکت و مراحل و مدارک مورد نیاز ثبت شرکت سهامی خاص صحبت کردیم ؛ همچنین گفتیم که این نوع شرکت مناسب چه کسب و کارهایی هست تا بتونید آگاهانه و با دید باز در مورد انتخاب این نوع شرکت تصمیم بگیرید.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشه که بتونین در مورد ثبت شرکت سهامی خاص اطلاعات بیشتری کسب کنین و ببینید که آیا ثبت شرکت سهامی خاص برای کسب و کار شما مناسب هست یا نه؟

در انتها بهتره یادآور بشیم که اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص شاید در نگاه اول، پروسه دشواری به نظر نرسه اما در این زمینه قوانین و مقرراتی وجود داره که در صورت کوچکترین اهمال و عدم آگاهی میتونه مشکل ساز بشه و ضمن هدر رفت زمان و هزینه، پروسه ثبت شرکت شما رو به تعویق بیاندازه.

بنابراین، از توجه به نکاتی که در این مقاله ارائه شده و همچنین استفاده از خدمات یک موسسه ثبتی متخصص، میتونید در کمترین زمان ممکن و با اطمینان شرکت خودتون رو ثبت کنین و به راحتی کسب و کارتون رو گسترش و توسعه بدید و بهش رونق ببخشید.

همین امروز از طریق راه های ارتباطی با پوشه تماس بگیر تا همکاران ما با خوشرویی و صبورانه، پاسخگوی سوالات شما باشن و تجربه و تخصصشون رو در ثبت شرکت سهامی خاص در اختیارتون قرار بدن .

میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا:

خدمات پیشنهادی پوشه

این مقالات رو هم بخونید!

سبد خرید
پیمایش به بالا

میتونین QR کد پروانه کسب رو اسکن کنید و اعتبار پوشه رو بسنجید