شاید شما هم مثل خیلی ها تصمیم به ثبت شرکت دارید اما این سوال توی ذهنتون هست که، ثبت کدوم نوع شرکت میتونه مفید تر باشه و به رشد و توسعه کسب و کارمون کمک بیشتری کنه؟
این موضوع میتونه ما رو به دو انتخاب برسونه که یکی از اونها ثبت شرکت با مسئولیت محدود و یکی دیگه هم ثبت شرکت سهامی خاص هست که هرکدوم از این شرکت ها بنا به شرایط موجود میتونن برای کسب و کار ما مفید باشن.
حالا توی این دوراهی باید ببینیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتره یاسهامی خاص؟ و هرکدوم از این شرکت ها، چه خصوصیاتی دارن که میتونه به ما کمک کنه تا بتونیم هم رشد بیشتری توی کسب و کار خودمون داشته باشیم و هم توسعه کسب و کار برامون راحت تر باشه.
دراین مقاله ما میخوایم در مورد این صحبت کنیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهترهست یا سهامی خاص و در مورد مزایا و معایب هرکدوم از این شرکت ها صحبت کنیم تا بتونین با توجه به مواردی که اینجا گفته میشه، تصمیم بگیرین که بهترین نوع شرکت برای شما چیه و برای ثبت اون شرکت اقدام کنین.
اگه به دنبال این هستین که جواب سوال، برای کسب و کار شما ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتره یا سهامی خاص رو پیدا کنین و بتونین انتخاب هوشمندانه ای برای ثبت شرکت خودتون داشته باشین، از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این مقاله ما رو همراهی کنین.
تفاوت های شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود
در ادامه این مقاله میخوایم تفاوت هایی که بین شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود وجود داره رو بررسی کنیم تا بتونین در نهایت تصمیم بگیرین که کدوم یکی از این شرکت ها برای شما بهتر و مناسبتره.
۱- تعداد اعضای شرکت:
اولین تفاوتی که بین شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود وجود داره، تعداد اعضای این شرکتهاست. این موضوع خیلی میتونه بهتون کمک کنه که بهترین نوع شرکت رو انتخاب کنین.
توی شرکت سهامی خاص، نیاز هست که حداقل تعداد اعضا ۳ نفر باشه و به همین خاطر اگه تعداد شما بیشتر از ۲ نفره ، میتونین از شرکت سهامی خاص استفاده کنین که به شما امکان قرار دادن تمامی اعضا توی شرکت رو میده.
اما توی شرکت با مسئولیت محدود، تعداد اعضا حداقل باید ۲ نفر باشه و البته میتونه بیشتر هم باشه . اگه میخواین یک شرکت خصوصی و تک مدیره یا دو نفره برای خودتون ایجاد کنین، میتونین از این نوع شرکت استفاده کنین که بهترین نوع شرکت برای کسب و کارهای کوچیک محسوب میشه.
۲- نیاز به بازرس و کارشناس رسمی دادگستری:
شرکت های سهامی خاص به خاطر اینکه نوع حساس تری از شرکت هستن، حتما نیاز به بازرس دارن تا بتونه فعالیت شرکت رو بررسی کنه و گزارشات مربوط به این موضوع رو ارائه بده. همچنین برای ارزش گذاری سرمایه غیرنقدی این شرکت ها، نیاز به حضور کارشناس رسمی دادگستری هست که این موضوعات کمی کار رو سخت تر میکنه.
اما برای شرکت های مسئولیت محدود حضور بازرس کاملا اختیاریه اما ارزش گذاری سرمایه های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری صورت میگیره . نبود بازرس یا اختیاری بودن اون میتونه کار شرکت رو خیلی راحت تر نسبت به روش های دیگه کنه.
۳- تعداد هیئت مدیره:
هیئت مدیره یکی ازموضوعاتی هست که توی ثبت شرکت اهمیت خیلی زیادی داره و به همین خاطر نیازه که در مورد اون هم اطلاعاتی داشته باشین تا بتونین آگاهانه تر اقدام کنین.
توی شرکت های سهامی خاص، باید حداقل ۳ نفر هیئت مدیره وجود داشته باشه که این تعداد از افراد، حتما باید از بین اعضای شرکت انتخاب بشن و نمیتونن از افراد خارج از اعضا باشن یعنی حتما باید سهامدار باشن .
اما توی شرکت های مسئولیت محدود، تعداد اعضای هیئت مدیره یک نفر هست که میتونه از اعضا یا فردی خارج از اعضای شرکت باشه یعنی نیاز نیست حتما شریک باشه و به همین خاطر کار در این نوع شرکت خیلی راحت تره.
۴- میزان مسئولیت شرکت:
موضوع دیگه ای که وجود داره این هست که هرکدوم از اعضا در مدیریت شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود، چه میزانی مسئولیت دارن؟
در شرکت های سهامی خاص، هرکدوم از اعضا به میزان مبلغ اسمی سهامی که دارن در مقابل بدهی های شرکت مسئول هستن و در شرکت های با مسئولیت محدود هم هر شریک به میزان سهم الشرکه ای که داره مسئولیت هم داره.
۵- سهام و سهم الشرکه:
در شرکت مسئولیت محدود فقط سرمایه شخص لحاظ هست مثلا ۱۰ میلیون ریال آورده یک شخص هست ولی در شرکت سهامی خاص، سرمایه شرکت به سهام تقسیم میشه و آورده یک شخص مثلا ۲۰ سهم از صد سهم هست ، نکته ای که اینجا حائز اهمیته اینه که سهام یک ارزش اسمی داره و یک ارزش واقعی. یعنی با فعالیت شرکت و انجام قراردادهای مختلف این سهام ارزش پیدا میکنه و بعدا صاحبان سهم میتونن اون رو به قیمت بالاتری بفروشن ولی این امکان در شرکت مسئولیت محدود وجود نداره .
۶- میزان سرمایه پرداختی در زمان تاسیس:
در زمان تاسیس شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها به حساب شرکت واریز و گواهی مربوطه ارائه و حداکثر ۶۵% سرمایه درتعهد سهامداران باشه . اما در شرکت با مسوولیت محدود باید کل سرمایه در حساب در شرف تاسیس شرکت واریز بشه و گواهی مربوطه به اداره ثبت شرکتها ارائه بشه پس میزان سرمایه نقدی شرکت مسئولیت محدود در حال حاضربیشتره.
۷- مدت مدیریت:
مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد که قابل تمدید هم هست ولی در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت میتونن برای مدت نامحدود انتخاب بشن ویا مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کرد.
۸- نقل و انتقال سهام و سهم الشرکه:
در شرکت سهامی خاص چون یک شرکت سرمایه ای هست نقل و انتقال سهام با تشکیل مجمع عمومی فوق العاده انجام میگیره و تشریفات خاصی نداره ولی در شرکت مسئولیت محدود چون از دسته شرکتهای اشخاص هست انتقال سهم الشرکه روند پیچیده تری داره و باید حداقل ¾ صاحبین سرمایه موافق این انتقال باشن پس نقل و انتقال در شرکت مسئولیت محدود نسبت به سهامی خاص سختتره .
۹- تقسیم سود:
سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسوولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم میشه ،همچنین در شرکت با مسئولیت محدود شرکا می تونن در اساسنامه ترتیب دیگه ای برای تقسیم سود مقرر کنن.
ثبت شرکت سهامی خاص برای چه کسب و کارهایی مناسبه؟
حالا که با تفاوت های شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود آشنا شدین، وقت این رسیده که به سراغ بررسی این بریم که شرکت سهامی خاص برای چه افراد و کسب و کارهایی مناسب تر هست و کاربرد داره. در ادامه این موضوع رو کامل بررسی میکنیم.
۱- کسب و کارهایی با فعالیت گسترده:
شرکت هایی که میخوان فعالیت های گسترده انجام بدن و قصد این رو دارن که کارهایی مثل قراردادهای پیمانکاری ،شرکت در مناقصات و مزایده های دولتی یا قرار داد با شرکتهای بزرگ انجام بدن، قطعا نیاز به این دارن که از شرکت سهامی خاص استفاده کنن چون این نوع شرکت بهشون چنین امکانی رو میده.
۲- کسب و کارهایی با اعضای بیشتر از ۲ نفر:
همونطور که توی تفاوت های موجود بین انواع شرکت هم گفتیم، اگه تعداد اعضای شما بیشتر از ۲ نفر هست و میخواین به صورت شراکتی ثبت شرکت رو انجام بدین، شرکت سهامی خاص برای شما انتخاب مناسب تری هست و میتونین از این روش استفاده کنین.
۳- کسب و کارهای نیازمند دریافت وام:
یکی دیگه از موضوعاتی که وجود داره، اینه که معمولا شما با استفاده از شرکت های مسئولیت محدود نمیتونین اقدام به دریافت وام کنین و به همین خاطر اگه چنین قصدی دارین، نیاز هست که برای ثبت شرکت سهامی خاص اقدام کنین.
۴- کسب و کارهایی با برنامه توسعه:
نکته ای که توی شرکت های سهامی خاص وجود داره، اینه که این نوع از شرکت ها به راحتی قابل توسعه هستن و به همین خاطر امکان اضافه کردن شریک و جذب سرمایه گذار و انتقال سهام افراد به یکدیگر خیلی راحت اتفاق میفته.این موضوع باعث میشه که در آینده بتونیم راحت تر شرکت رو توسعه بدیم و سرمایه شرکت رو با جذب سرمایه گذار و افزودن شریک بیشتر کنیم.
۵- کسب و کارهایی که در مناقصات شرکت میکنن:
یکی دیگه از مواردی که وجود داره، اینه که شرکت های سهامی خاص به راحتی میتونن توی مناقصات بزرگ شرکت کنن یا با شرکت های بزرگ قرارداد ببندن و اگه قصد چنین کاری رو دارین، قطعا این نوع شرکت برای شما مناسب تر خواهد بود.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود برای چه کسب و کارهایی مناسبه؟
شرکت مسئولیت محدود، شرکتی هست که در اون معمولا کارها راحت تر انجام میشه و میتونیم بگیم که این شرکت حالت خصوصی تری نسبت به انواع دیگه شرکتها داره. به همین خاطر معمولا کسب و کارهای کوچیک این نوع شرکت رو انتخاب میکنن؛ در ادامه میگیم که تحت چه شرایطی این نوع شرکت برای شما مناسب تره.
۱- کسب و کارهای تک نفره یا دو نفره:
بسیاری از افراد که در ابتدای کار هستن و شریکی ندارن ولی میخوان اعتبار کسب کنن ؛ شرکت مسئولیت محدود بهترین نوع شرکت برای این افراده چون میتونن یکی از اعضای خانواده رو به عنوان عضو دوم بصورت صوری قرار بدن و خودشون هم مدیر عامل بشن و هم رئیس هیات مدیره و به هیچ شخص دیگه ای هم نیازی نیست.
همچنین ممکنه نهایتا دونفر باشن و بخوان شرکت ثبت کنن وهیچ شخص دیگه ای هم نمیخوان وارد شرکت کنن؛ شرکت مسئولیت محدود برای این کسب و کارها بهترین راهه .
۲- کسب و کارهای خانوادگی و دوستانه:
اگه شما کسب و کاری دارید که که اعضای شرکت ، خانواده یا دوستان صمیمی شما هستن و کاملا بهم اعتماد دارین و نمیخواین شخص غریبه دیگه ای هم در ساختار شرکت راه بدین ، این نوع شرکت برای شما انتخاب خوب و مناسبی خواهد بود.
در این شرکت علاوه بر سرمایه، خود شخص مهمه و به راحتی و بدون موافقت اکثریت شرکا کسی نمیتونه به این شرکت وارد و یا از اون خارج بشه . همچنین به دلیل اعتمادی که بین اعضای شرکت وجود داره، نظارت کمتری بر عملکرد مدیران شکل میگیره.
۳- کسب و کارهایی که در ابتدا و شروع کار هستن:
خیلی از افراد در ابتدای کار و یا با سرمایه اندک هستن و هنوز هیچ افق و باوری به آینده کسب و کارشون ندارن ، ولی میخوان رسمی بشن و از مزایای ثبت شرکت استفاده کنن و ساختار شراکتشون از همه لحاظ تحت حمایت قانون باشه ، از طرفی هم نمیخوان درگیرمجمع عمومی سالانه و صورتجلسات هیات مدیره و…. بشن و میخوان هزینه کمتری برای مراقبت از این شرکت در طول سال بپردازن ؛ بهترین انتخاب برای این کسب و کارها شرکت مسئولیت محدود هست.
۴- کسب و کارهای کوچک و متوسط:
اگر شما کسب و کار کوچیکی دارید و در طول دوسال آینده برنامه ای برای توسعه کسب و کارتون ندارید ولی میخواین با ثبت شرکت، شراکتتون تمام و کمال تحت حمایت قانون قرار بگیره همچنین در بین رقبا و مشتریان اعتبار کسب کنین، شرکت مسئولیت محدود بهترین نوع شرکت برای شماست چون تقریبا ملزم به تشکیل هیچ مجمع عمومی سالیانه و جلسات هیات مدیره ای نیستین مگه اینکه بخواین تغییراتی در پارامترهای شرکت صورت بدید .
طبق قانون جدید هم شما بعد از گذشت دو سال خیلی راحت میتونید شرکتتون رو به سهامی خاص تبدیل کنین و کسب و کارتون رو توسعه بدین.
بالاخره ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتره یا سهامی خاص؟
حالا که تا اینجا بررسی انواع شرکت رو انجام دادیم و با مزایا و معایب و تفاوت های هرکدوم آشنا شدین، نوبت به این میرسه که بهتون بگیم ثبت کدوم نوع از شرکت برای شما مناسب تر خواهد بود.
به صورت کلی میتونیم بگیم که اگه یک کسب و کار بزرگ و در حال توسعه هستین که میدونین به زودی پیشرفت زیادی توی شرکت اتفاق میفته و میخواین با شرکت های بزرگ قرارداد ببندین و در مناقصه ها و مزایده ها شرکت کنید ، بهترین نوع شرکت برای شما سهامی خاص هست .
اگه هم یک کسب و کار خانوادگی، خونگی یا انفرادی دارین و دوست دارین برای اون اقدام به ثبت شرکت کنین و نیاز به امکانات خاصی مثل وام و… ندارین، ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهترین انتخاب برای شماست.
سخن پایانی
دراین مقاله در مورد این صحبت کردیم که ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتره یا سهامی خاص؟ و باهم بررسی کردیم که تفاوت این شرکت ها باهم چیه و کدوم یکی از اونها برای شما مناسب تره؟
همینطور بررسی کردیم که شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص برای چه افرادی مناسب تر هستن تا بتونین در نهایت براساس مواردی که گفته شد تصمیم بگیرین که بهترین نوع شرکت برای شما چیه. امیدواریم این مقاله به شما جواب این سوال رو داده باشه که ثبت شرکت با مسئولیت محدود بهتر است یا سهامی خاص و بتونین براساس موارد گفته شده، تصمیم درستی رو بگیرین و شرکت مناسب برای خودتون رو ثبت کنین.
در نهایت، تصمیم درباره نوع شرکتی که باید ثبت کنین بستگی به موقعیت خاص شما و هدفهای کسب و کارتون داره. قبل از اتخاذ تصمیم نهایی، بهتره با یک مشاور ثبتی متخصص مشورت کنین تا با توجه به شرایط خاص شما، توصیههای لازم رو بهتون ارائه بده .
ما در پوشه با خوشرویی و به صورت کاملا رایگان پاسخگوی تمامی سوالات ثبتی شما خواهیم بود . همین الان به ما پیام بده تا بهت بگیم چه نوع شرکتی مناسب کسب و کار شماست.
میانگین امتیاز: / ۵. تعداد آرا: